Dövme kıl çıkmasını engeller mi? Dövme kıl çıkmasını engeller mi?, Kıllı bölgeye dövme yapılır mı?, Dövme yapılan yerden tüy çıkar mı?, Dövmenin üstündeki kıllar alınır mı?, Jilet dövmeye zarar verir mi?, Hangi bölgelere dövme yapılmaz?
Kıllı bölgeye dövme yapılır mı?
Kıllı bölgeye dövme yapılır mı?,
Dövme yaptırmadan önce dövmenin yapılacağı bölgenin mikrop kapmaması için kişinin kişisel temizliğini önceden yapması yerinde olacaktır. Dövme yapılacak olan bölgede kıl olmaması gerekir kıl dövme yapımında iğne uçlarını tıkağıdı için bir engeldir. Dövme yapılan yerden tüy çıkar mı?
Dövme yapılan yerden tüy çıkar mı?,
Stüdyomuzda dövmenizin yapılacağı yer jilet ile kıllardan arındırılacaktır. Eğer jilet kullanmak istemiyorsanız günler öncesinden tüy dökücü veya farklı tekniklerle kıllarınızdan arınmanız önerilir. Dövmenin üstündeki kıllar alınır mı?
Dövmenin üstündeki kıllar alınır mı?,
Merhabalar, dövme de renk pigmenti içerdiğinden lazer ışınını emebilir ve dövmenin renginde solma,bozulma oluşabilir. Ayrıca bölgede yanık gibi istenmeyen yan etkiler gelişebilir. Bu nedenle dövme üzerine ve etrafına lazer epilasyon uygulanmamalıdır. Jilet dövmeye zarar verir mi?
Jilet dövmeye zarar verir mi?,
En az 4 hafta dövme bölgesinde jilet, ağda ve epilasyon işleminden kaçının. Hangi bölgelere dövme yapılmaz?
Hangi bölgelere dövme yapılmaz?,
Dövme bölgesinde tüy olmaması gerektiğinden bu alanın tıraşlanması gerekir. Tıraşlama işlemi dövme stüdyosunda gerçekleştirilebilir. Fakat bireyler bu işlemi kendi evinde de yapabilir. Bölgedeki tüylerin temizlenmesi için ağda ya da epilasyon gibi yöntemler uygulanmamalıdır. Dövmeli bölgedeki kıllar nasıl alınır?
Dövmeli bölgedeki kıllar nasıl alınır?,
İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin
Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir. Dövmeniz büyük bir cilt yüzeyini kaplıyorsa bu süre daha da uzayabilir. Dövme yapınca kaç gün su değmez?
Dövme yapınca kaç gün su değmez?,
Tüy dökücü kremler, kimyasal bileşenlerle cilt yüzeyindeki tüyleri çözer. Bu kremler dövme üzerinde kullanıldığında, ciltte tahrişe veya dövmenin renklerinde solmaya neden olabilir. Özellikle yeni dövmeler üzerinde tüy dökücü krem kullanılması önerilmez. Dövmeli bölgeye tüy dökücü krem kullanılır mı?
Dövmeli bölgeye tüy dökücü krem kullanılır mı?,
Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır. Dövme hangi bölgede acıma olur?
Dövme hangi bölgede acıma olur?,
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir. Dövme acısı neye benzer?
Dövme acısı neye benzer?,
2. Vücudumuz. Vücudumuz boya pigmentleri yabancı cisim olarak gördüğü için kurtulmaya çalışır. En çok iyileşme sürecinde ve sonraki 6 ay içinde onları yok etmek için savaş verir. O yüzden dövmenin tam rengi 6 ay sonra oturur.