Ameliyat sonrası lazer epilasyon yapılır mı? Ameliyat sonrası lazer epilasyon yapılır mı?, Ameliyat izine lazer epilasyon yapılır mı?, Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?, Sezeryan dikişine lazer epilasyon yapılır mı?, Dikiş yerine lazer epilasyon yapılır mı?, Ameliyat olduktan sonra lazer epilasyon yapılır mı?
Ameliyat sonrası lazer epilasyon yapılır mı?
Ameliyat izine lazer epilasyon yapılır mı?, Sadece ameliyatı yeni geçirdiyseniz ve ameliyat dikişlerinin olduğu bölgede tüylenme varsa dikişlerin üzerine lazer atışı yapılmaması gerekir. Diğer tüylenme olan tüm alanlara lazer epilasyon yapılabilir.
Ameliyat izine lazer epilasyon yapılır mı?
Ameliyat izine lazer epilasyon yapılır mı?,
Sadece ameliyatı yeni geçirdiyseniz ve ameliyat dikişlerinin olduğu bölgede tüylenme varsa dikişlerin üzerine lazer atışı yapılmaması gerekir. Diğer tüylenme olan tüm alanlara lazer epilasyon yapılabilir. Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?
Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?,
Lazerle yapılan yara izi tedavilerinde pek çok lazer türü kullanılabilmektedir. Bu alanda daha sık tercih edilen lazer fraksiyonel lazer olarak kabul edilir. Ayrıca karbondioksit ve erbium yağ lazerleri de yara izi tedavilerinde kullanılabilir. Sezeryan dikişine lazer epilasyon yapılır mı?
Sezeryan dikişine lazer epilasyon yapılır mı?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Dikiş yerine lazer epilasyon yapılır mı?
Dikiş yerine lazer epilasyon yapılır mı?,
Normal doğumdan sonra genellikle 4-6 hafta, sezaryen doğumdan sonra ise 8-12 hafta beklemeniz önerilir. Ameliyat olduktan sonra lazer epilasyon yapılır mı?
Ameliyat olduktan sonra lazer epilasyon yapılır mı?,
Yara iyileşme süresi yaranın durumuna bağlıdır ve yara bakımıyla yakından ilişkilidir. Yaranızı görmeden kesin bir şey söylemek oldukça güç. Yara tamamen kuruyup, sağlam deri oluştuktan sonra lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Daha önce lazer epilasyon kesinlikle yapılmaz. Dikiş izi kalmasın diye ne yapılmalı?
Dikiş izi kalmasın diye ne yapılmalı?,
Sadece ameliyatı yeni geçirdiyseniz ve ameliyat dikişlerinin olduğu bölgede tüylenme varsa dikişlerin üzerine lazer atışı yapılmaması gerekir. Lazer epilasyonu kimler yapamaz?
Lazer epilasyonu kimler yapamaz?,
Hekimler yara izlerinin en az birkaç ay boyunca üzerinin örtülmesini veya güneş koruyucu ile korunmasını öneriyor. Kıyafetinizin yara izine sürtmemesine dikkat edin, bu ek bir tahrişe yol açabilir. Yara izini gözetim altında tutun; yara dokusu orantısız şekilde büyürse bir hekime başvurulması önerilir. Makat bölgesine lazer epilasyon yapılır mı?
Makat bölgesine lazer epilasyon yapılır mı?,
Kimler epilasyon yapamaz? Epilasyon işlemi, hamilelik durumunda, aktif cilt enfeksiyonlarına sahip bireylerde, yakın zamanda ağır cilt lazerle tedavi görmüş kişilerde, ışıkla tetiklenen cilt hastalıklarına sahip olan kişilerde yapılmamalıdır. Yara varken lazer epilasyon yapılır mı?
Yara varken lazer epilasyon yapılır mı?,
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur. Oldukça konforlu bir şekilde yapılan makat bölgesi erkek lazer epilasyon kısa sürede tamamlanır. Lohusayken lazer epilasyon yapılır mı?
Lohusayken lazer epilasyon yapılır mı?,
Lazer epilasyon yapılacak alan sağlıklı olmalıdır. Uygulama yapılacak alanda akut iltihap, yara, uçuk, siğil, egzama gibi rahatsızlıklar varsa bu alanlara lazer epilasyon yapılmaz.